Vánoční čaj Speciál (pečený)

22.11.2010 10:30

 

Ingredience:

      1 kg ovoce (může být mražené i čerstvé) - hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny, borůvky

      1200 cukru krystal (pozor, já dávám méně než polovinu, o to víc koření a na kvalitě čaje to vůbec neubralo!)

      2 dcl rumu (nemusí být)

      1 citron

      lžička skořice

      3 nemleté hřebíčky

Postup:

Ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky neloupat). Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron (nakrájený na kousky), skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme a dáme do vyhřáté trouby v hlubším pekáči na 220 stupňů, na cca 45 minut. Pečte tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Podle toho se řiďte,. čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení občas promíchejte. Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama :-)

Podáváme tak, že do hrnečku dáme 1-3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou.  Necháme vyluhovat a pijeme. Voní po tom celý dům a každý chce recept :)

 

—————

Zpět