Sójové mléko

10.08.2010 17:10

Sójové mléko:
- je v kuchyni výbornou náhradou mléka. Vyrábí se vymýváním, vařením a pasírováním drcených sójových bobů. Je dostupné buď jako koncentrovaná tekutina, nebo v suchém stavu jako rozpustný prášek.

Sójové mléko je speciální, snadno stravitelnou a velmi potřebnou potravinou. Patřilo a dosud patří k základním potravinám každé domácnosti. Je třeba poznamenat, že země s pravidelnou konzumací sojových produktů neznají řadu závažných obtíží.


Dnes například vědci zjišťují, jak nezbytným produktem je sója pro ženy. Ty, které denně pijí sojové mléko, případně doplňující další sojové produkty, nemají nepříznivé projevy klimakteria. Ženy v Japonsku i v Číně a dalších zemích procházejí klimakteriem naprosto bez obtíží. Proto dnes mnozí výrobci začali připravovat také nehormonální přípravky ze sóji pro toto období žen. Při tom snadné a jednoduché je každodenní pití sojového mléka. Ostatně praxe mnoha vegetariánek také u nás tyto teorie potvrzuje.

—————

Zpět