Sójové klíčky
08.09.2010 10:06Naklíčením bobů v nich prudce roste množství vitamínů a dalších látek. Jedna lžíce 3 až 4denních klíčků má hodnotu 100 mg vitaminu C a ze šálku sóji získáme 4 až 5 šálků klíčků
Vážení přátelé, sója je bezpochyby velmi významná pro naše zdraví a věřím, že po dnešním povídání ji zařadíte alespoň čas od času do svého jídelníčku. Buď v podobách, o kterých dnes byla řeč, anebo prostě a jednoduše díky našim produktům – základní produkt, tzv. zdravé jídlo, nebo-li šejk, obsahuje totiž jako hlavní složku právě bílkovinu získanou ze sóji…
…která pomáhá při léčbě vysokého krevního tlaku, chorob srdce, aterosklerózy, osteoporózy, ekzémů, kazivosti zubů, depresí, cukrovky, ledvinových kamenů, dny, revmatu a dalších nemocí.
…která pomáhá při poškození jater
Při nadměrném užívání alkoholu jsou poškozeny stěny jaterních buněk, které se z části skládají také z fosfolipidů. Tyto látky získané ze sóji podporují játra při jejich znovuobnovování.
…která pomáhá proti rakovině
Sójové produkty obsahují velké množství proteinů, vápníku, železa a zinku. Jsou nízkokalorické, neobsahují cholesterol, tuk a jsou jedinečným zdrojem vlákniny. Různé průzkumy studující souvislost mezi konzumací sóji a rakovinou dokonce potvrzují, že riziko onemocnění je u lidí, kteří pravidelně jedí sóju výrazně menší.
… která pomáhá proti chorobám srdce
Potraviny, které obsahují sójové proteiny, mohou omezit rizika koronárních nemocí a snížit hladinu cholesterolu v krvi, sója snižuje hladinu tzv. špatného cholesterolu.
Podle prohlášení, jež se opírá o vědecké studie, je třeba denně konzumovat 25 gramů sójových proteinů, aby se významněji snížila hladina cholesterolu v krvi.
—————