Sójové klíčky

08.09.2010 10:06

Naklíčením bobů v nich prudce roste množství vitamínů a dalších látek. Jedna lžíce 3 až 4denních klíčků má hodnotu 100 mg vitaminu C a ze šálku sóji získáme 4 až 5 šálků klíčků

 

Vážení přátelé, sója je bezpochyby velmi významná pro naše zdraví a věřím, že po dnešním povídání ji zařadíte alespoň čas od času do svého jídelníčku. Buď v podobách, o kterých dnes byla řeč, anebo prostě a jednoduše díky našim produktům – základní produkt, tzv. zdravé jídlo, nebo-li šejk, obsahuje totiž jako hlavní složku právě bílkovinu získanou ze sóji…

 

…která pomáhá  při léčbě vysokého krevního tlaku, chorob srdce, aterosklerózy, osteoporózy, ekzémů, kazivosti zubů, depresí, cukrovky, ledvinových kamenů, dny, revmatu a dalších nemocí.

 

…která pomáhá při poškození jater

velikost textu:

 

Při nadměrném užívání alkoholu jsou poškozeny stěny jaterních buněk, které se z části skládají také z fosfolipidů. Tyto látky získané ze sóji podporují játra při jejich znovuobnovování.

 

…která pomáhá proti rakovině

velikost textu:

 

Sójové produkty obsahují velké množství proteinů, vápníku, železa a zinku. Jsou nízkokalorické, neobsahují cholesterol, tuk a jsou jedinečným zdrojem vlákniny. Různé průzkumy studující souvislost mezi konzumací sóji a rakovinou dokonce potvrzují, že riziko onemocnění je u lidí, kteří pravidelně jedí sóju výrazně menší.

 

… která pomáhá proti chorobám srdce

velikost textu:

 

Potraviny, které obsahují sójové proteiny, mohou omezit rizika koronárních nemocí a snížit hladinu cholesterolu v krvi, sója snižuje hladinu tzv. špatného cholesterolu.


Podle prohlášení, jež se opírá o vědecké studie, je třeba denně konzumovat 25 gramů sójových proteinů, aby se významněji snížila hladina cholesterolu v krvi.


 

—————

Zpět