Salát z čínského zelí s tuňákem

18.02.2011 19:22

Připravte si:

  • čínské zelí (nakrájet co nejvíce na drobno)
  • tuňák ve vlastní šťávě (konzerva, můžou být i dvě, pokud ho milujete)
  • česnek (5-10 stroužků, opět nadrobno nakrájet)
  • citrónová šťáva z jednoho citrónu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2-4 lžíce kremžské hořčice
  • 3-5 lžic kečupu
  • sůl, pepř

dávkování odměřujte podle velikosti čínského zelí, u velikosti cca 200 g stačí dávkování na spodní hranici :-)

  • my doma do salátu ještě přidáváme i drobně nakrájenou cibuli

vše důkladně promíchejte, na pár hodin nechte odležet v ledničce a podávejte s pečivem (celozrnným).

Přejeme dobrou chuť :-)

 

—————

Zpět