Raw jablečný závin (syrová strava)

24.05.2014 21:06

Raw jablečný závin

 

...tvořil na RawFestu jeden šikula a množství ingrediencí odhaduji dle jeho vyprávění při tvoření díla...:-)

 

  • večer před dnem přípravy namočíme světlé lněné semínko (hrst, len zlatý), slunečnicové semínko (půl hrsti) a rozinky (půl hrsti), kdo nemá rozinky rád, může namočit dva tři fíky

  • před přípravou si připravíme další ingredience: hrst datlí, namleté lněné semínko v kafemlýnku (je fajn mít kvalitní kafemlýnek pouze na mletí semen a olejnin) – asi tři hrsti (to je další lněné semínko, to není to rozmáčené!), tři nastrouhaná jablka nahrubo, jedno jablíčko nastrouhané najemno, skořici

postup:

  • do misky s namočeným lněným semínkem (vodu slijeme a propláchneme) přidáme na malé kousky nakrájené datle a silným tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši (případné malé kousky datlí nejsou na závadu)

  • přidáme mleté lněné semínko a ručně zpracujeme vláčné těsto (je fajn mít stranou jak „suché“ tak „mokré“ ingredience pro případné „vyrovnání“ těsta), které pod igelitovou fólií rozválíme na tenký plát, maximálně do půl cm

  • posypeme jablky nahrubo nastrouhanými, na ně dáme vrstvičku najemno nastrouhaného jablíčka

  • posypeme slunečnicovými semínky (vodu scedit a propláchnout)

  • posypeme rozinkami (opět scedit a propláchnout) nebo nadrobno nasekanými fíky

  • posypeme skořicí

  • můžete posypat strouhanými ořechy, apod. - fantazii se meze nekladou :-)

  • pomocí fólie pečlivě svineme, dobře zabalíme a dáme do ledničky na několik hodin, pokud chvátáte, tak do mrazáku na chvíli :-)

  • no, a pak už jen krájíte a budete-li mít štěstí, že vám to strávníci neukradnou rovnou z prkénka, naaranžujete na talíř a můžete nabízet...

 

Tento závin jsem při přímém přenosu viděla tvořit a měla jsem tu čest ho i ochutnat. Je vynikající, přímo úchvatný a chuťové buňky si přijdou na své :-)

Dobrou chuť :-)

—————

Zpět