Pstruh na citrónu s kopřivami

12.05.2011 19:07

Připravte si:

  • 4 pstruhy
  • svazek mladých kopřiv
  • 2 citróny
  • kmín, sůl
  • olivový (nebo řepkový) olej

Pstruhy omyjeme, usušíme, rozřízneme na břiše a vysypeme kmínem, dle chuti mírně posolíme a vyplníme nasekanou kopřivou. Citróny omyjeme, usušíme a nakrájíme na kolečka. Kolečka nastrkáme také do pstruha a smažíme na pánvi v oleji na každé straně asi 8 minut.

Zdravější úprava:

Pstruha připravíme stejně jako v předchozí úpravě, jen ho položíme na alobal, kolečky citrónu můžeme pstruha i obložit, pokapeme olejem, zabalíme a pečeme v troubě - dobu jistě odhadnete, podle našich receptů jste již znalí :-)

Přeji dobrou chuť :-)

 

—————

Zpět