Pstruh na citrónu s kopřivami
12.05.2011 19:07Připravte si:
- 4 pstruhy
- svazek mladých kopřiv
- 2 citróny
- kmín, sůl
- olivový (nebo řepkový) olej
Pstruhy omyjeme, usušíme, rozřízneme na břiše a vysypeme kmínem, dle chuti mírně posolíme a vyplníme nasekanou kopřivou. Citróny omyjeme, usušíme a nakrájíme na kolečka. Kolečka nastrkáme také do pstruha a smažíme na pánvi v oleji na každé straně asi 8 minut.
Zdravější úprava:
Pstruha připravíme stejně jako v předchozí úpravě, jen ho položíme na alobal, kolečky citrónu můžeme pstruha i obložit, pokapeme olejem, zabalíme a pečeme v troubě - dobu jistě odhadnete, podle našich receptů jste již znalí :-)
Přeji dobrou chuť :-)
—————