Pomazánka z červené čočky a bulguru

28.01.2015 19:09

Postup:

200g červené čočky a 200 g bulguru propláchneme a dáme vařit společně do litru vody, do které přidáme hrstičku dulse vloček. Poté odstavíme a necháme ještě 10 min "dojít". Pak slejeme a vložíme do misky.

Zvlášť uvaříme 4 vejce natvrdo a po mírném vychlazení nakrájíme nadrobno.

Nakrájíme si červenou papriku.

Vše smícháme v jedné misce, přidáme lžíci olivového oleje, sůl, pepř, případně další koření dle vlastních chutí (např. větší pikantnost pokrmu můžeme získat přidáním nakrájené malé cibulky a česneku...)

Lžičkou "mažeme" na jakýkoliv chlebíček, já doma našla křehké pohankové plátky... a dozdobíme nakrájenou okurkou, případně olivami...

—————

Zpět