Pochoutka z hrušek

09.09.2010 11:11

Připravte si:

  • čtyři hrušky
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • dvě lžíce medu

Postup je velmi snadný:

Hrušky omyjeme, překrojíme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Promícháme s citronovou šťávou a s medem.

Věřte že v tomto období, kdy hrušky dozrávají, nám dají nejvíce ze svého bohatství pro naše zdraví. Hrušky odvodňují organismus, takže je dobré to s jejich konzumací nepřehánět a rozhodně je nejíst v době, kdy trpíme průjmem. Jinak jako svačinka jednou dvakrát týdně v tomto období jejich dozrávání jsou ideální k posílení imunity, k posílení ženské dělohy a pohlavních orgánů (sama příroda nám napovídá k jejímu využití: všimněte si, že hruška má tvar dělohy), je přirozeně sladká, takže nám dodá přírodní cukry a energii, díky její chuti ji milují i děti a určitě si ji občas můžou dopřát i diabetici.

Hrušky nezpůsobují žádné alergie, proto jsou vhodné jako první příkrm pro kojence.

Hrušky pomáhají z těla odstraňovat cholesterol díky nerozpustné vláknině, kterou obsahují, takže prospívá lidem, jimž hrozí srdeční choroby.

Hrušky regulují trávení a díky vitamínu C a kyselině listové posilují imunitu.

Přeji dobrou chuť!

—————

Zpět