Pitný režim

07.05.2010 11:40

Jak ho vypracovat, aby byl bezvadný?

Mnoho klientů řekne: "Nojo, když já začnu víc pít, tak začnu i víc běhat na záchod a to nechci..."

Souhlasím. Tedy s tím, že bude víc běhat. Ano, bude. Ale jen chvíli. Den, dva. Pak se to samo upraví. Vysvětlím: Když málo pijete, tělo si to málo tekutin uchovává a schovává do buněk. Ty trochu narostou. A vy máte pocit, že jste nafouklá, nafouklý. Je to stejné, jako když dáte prát prádlo do pračky, ale dáte tam hodně málo vody. Prádlo vodu vsákne...je mokré, nacucané, zkrátka s tou vodou všechno pěkně vsákne do sebe, i prášek...a zůstává špinavé a zanesené. Žádný užitek z vody. Přesně takhle se cítíte i vy. Vím to, cítila jsem se stejně.

Jdeme dál: rozhodnete se, že budete pít víc. A druhý den vypijete o několik litrů vody víc. Co se stane? Budete mít pocit, že vám voda stříká i ušima... vrátíme se k pračce. Když dáte do pračky hodně moc vody, co udělá? Taky vyteče. Takže zase nic. Žádný užitek z vody. Jen velký účet za opravu a vytírání...v lepším případě.

Takže znovu: rozhodnete se víc pít, ale půjdete na to pomalu. Třeba tak, že si každý den přidáte o skleničku vody víc.Tak si tělo bude zvykat a nijak to s vámi nezamává. A jednoho dne, v průběhu prvního týdne, začnete běhat často na záchod. Proč asi? Vysvětlím: tělo si uchovávalo vodu v buňkách, protože jí mělo málo. Teď, po několika dnech, kdy jste začali víc pít, tělo zjistí, že vody je dostatek. A že je jí dostatek už několik dní. To je fajn. Začne reagovat. Postupně vypustí přebytečnou uloženou vodu z buněk. Proto víc běháte. Ale jen chvíli. Den, maximálně dva. Pak se režim vašeho těla ustálí - a vy najednou zjistíte, že se cítíte mnohem lépe, že nejste tak unavená, unavený, že máte lepší náladu, že se vám daří se lépe soustředit, že už vás nebolí tolik hlava jako dřív... a já vám v tuhle chvíli můžu gratulovat a zvolat: HURÁ! DOKÁZALA JSTE TO! DOKÁZAL JSTE TO!

Co jste vlastně dokázali? Vypracovat si bezvadný pitný režim.Takže je vám mnohem lépe. Proč asi? Vysvětlím: protože tělo dostává každý den svou dávku čerstvé vody (resp. tekutin), může proplachovat buňky, orgány, cévy i žíly. Takže se přirozeným způsobem částečně pročišťuje. Částečně se zbavuje všeho, co do těla nepatří. Proč částečně? Opět jsme u praní: dáte prádlo do pračky, pustíte vodu a zapnete program. Pračka začne prát. Vodu si napouští podle potřeby - stejně jako vy pijete podle potřeby, teď už ano :-). Prádlo se vypralo. Vytahujeme je tedy z pračky a co zjistíme? Prádlo je špinavé. Samotná voda na všechnu tu špínu nestačí. Musíme tedy prát znovu a tentokrát s práškem na praní. A výsledek? Konečně čisté a voňavé prádlo. Stejné je to i s námi. S naším tělem. Samotná voda tělo nepročistí tak, jak bychom chtěli... je třeba trochu pomoci. A tady nastupují produkty, které jsou vytvořeny speciálně pro tento účel. Různé detoxikační a čistící čaje, bylinky, naše zdravá výživa, a mnoho dalších.

Teprve až poté, co důsledně pročistíte své tělo (které může během celého tohoto procesu "ztratit" i několik kilogramů), teprve až poté, co se vypracujete ke každodenímu bezvadnému množství vody právě pro vás (to si snadno spočítáte: vaše váha krát 0,04, vyjde vám množství tekutin v litrech na každý jeden den), teprve pak můžete říct: UDĚLALA JSEM/UDĚLAL JSEM PRO SEBE TO NEJLEPŠÍ A DÍKY TOMU SE CÍTÍM MNOHEM LÉPE. DOKÁZALA JSEM TO! DOKÁZAL JSEM TO!

A já k tomu dodám: GRATULUJI! JSTE BEZVADNÁ! JSTE BEZVADNÝ! JSTE SUPER!

 

—————

Zpět