Péče o vlasy

17.03.2010 09:41

Zimní měsíce mohou vlasům uškodit stejně jako spalující léto. Zima a studený vítr mohou být příčinou křehkých nepoddajných vlasů. A co více. Častý přechod z chladného do teplého prostředí vytápěného ústředním topením způsobuje vysoušení vlasů a jejich mdlý a zplihlý vzhled. Nejlepší ochranou proti vnějším vlivům je pokrývka hlavy, ať se chcete chránit před zimou nebo před sluncem.

Věděli jste, že...
Vlasy jsou téměř 100% tvořeny proteinem? Bude-li každé vaše jídlo obsahovat protein, budou vlasy dostávat potřebnou výživu. Sója, ryby, drůbež a maso jsou jedinečným zdrojem proteinu stejně jako tofu, fazole a rýže. Nebo ještě lépe můžete doplnit každodenní jídelníček o bílkoviny (protein) v našich produktech.

Protein je základní stavební jednotkou každého živého organismu, tedy i kůže, vlasů, nehtů. Naše tělo je tvořeno přibližně 25% proteinu. Protein samotný se skládá z malých stavebních jednotek zvaných aminokyseliny. Známe devět nezbytných aminokyselin potřebných pro optimální činnost organismu a několik zbytných, ale prospěšných aminokyselin.

Věděli jste také, že...
Soja je rostlinou obsahující protein nejvyšší kvality. Sojové boby jsou jedinou zeleninou, která obsahuje kompletní řadu proteinu.

Znamená to, že sojové boby obsahují všech devět nezbytných aminokyselin. Navíc kvalita sojového proteinu je stejná jako kvalita proteinu v mléce, mase nebo vejcích. Sojový protein je dlouho účinkující a pomalu metabolizovaný. Soja nabízí veškerá pozitiva vysoce kvalitního proteinu a neobsahuje téměř žádný tuk! Doporučení vztahující se ke konzumaci proteinu obvykle vycházejí ze živočišných zdrojů potravin jako je maso, vejce a mléko. Vysoká konzumace živočišného proteinu se však obvykle rovná vysoké konzumaci tuku a cholesterolu, je tak nebezpečím nejen pro nadváhu, ale také pro zdraví cév a srdce!

Pojďme se nyní podívat také na tipy pro vnější péči o vlasy v zimě:

Odborníci jsou přesvědčení, že nejvíce problémů s vlasy vzniká díky nesprávnému mytí! Jednou z nejhorších věcí, kterou můžete udělat, je opláchnout vlasy ponořením do vany plné mýdlové vody nebo přelitím několika šálky čisté vody. Šampón a kondicionér musí být opláchnuty větším množstvím vody, aby jejich účinky byly správné a vlasy byly zbaveny veškeré nečistoty!

Zacuchané vlasy nikdy netahejte. Po použití šampónu naneste větší množství kondicionéru a poté je jemně oddělte. Postupujte od konečků nahoru buď hřebenem se širokými zuby nebo prsty. Vlasy nikdy nesušte třením ručníku, protože pak se kadeře doslova slepí dohromady. Doporučujeme vlasy před nanesením kondicionéru vysušit ručníkem. K rovnoměrnému nanesení kondicionéru můžete použít široký plochý kartáč. Začněte u čela a postupujte směrem k temeni otáčením kartáče tak, aby zároveň stimuloval krevní oběh. Doporučujeme vám uvažovat o změně vašeho režimu mytí vlasů a místo ráno umývat vlasy večer, kdy je můžete nechat přirozeně schnout. Nikdy nezačínejte s tvarováním, dokud vlasy nejsou alespoň z 80 % suché. Nezapomeňte tedy, pokud chcete docílit po celý rok krásných a lesklých vlasů, neopomeňte si hlídat dostatečný přísun vitamínů, proteinů a správných tuků. Vybírejte kvalitní, nejlépe přírodní vlasovou kosmetiku. Velmi osvědčenou složkou je Aloe Vera, která má schopnost vysoké hydratace.

Tento měsíc Vám představujeme naši jedinečnou vlasovou řadu kosmetiky:

Hydratační šampón a kondicionér Herbal Aloe
Chcete-li obnovit lesk suchých, poškozených nebo barvených vlasů, doporučujeme ošetření našimi speciálními přípravky s obsahem koncentrované aloe a hydratačních složek. Šampón jemně myje, dodává hydrataci a zanechává vlasy hebké a zářivé, kondicionér dodává extra hydrataci a pomáhá ji ve vlasech udržet. Pro dosažení maximálních výsledků doporučujeme používat oba přípravky.
A navíc...

Jemně tužící lak na vlasy Herbal Aloe
Vhodný pro všechny typy vlasů, perfektní stylingový doplněk. Sprej vám pomůže dodat výživu a ochranu před vysušujícími účinky slunce a dodá Vám pocit jistoty a bezpečí po celý den.

Panthenol je jediný vitamín, který
může skutečně proniknout do vlasů
a zvýšit jejich hydrataci. Panthenol je
základní složkou přípravků Herbalife
pro péči o vlasy.

Přeji krásný březen plný pěkných zážitků a kvalitní přípravu na jaro třeba s mou pomocí, protože jsem připravena Vám poradit, jak docílit co nejlepších výsledků s vnitřní i vnější výživou :-) Napište nám    a žádejte více informací, Váš poradce Štěpánka

—————

Zpět