Lilkové řízečky
02.01.2011 16:08Po svátcích jsme byli tak přejezení, že jsme se rozhodli pro odlehčující oběd (a výborný!). Měli jsme na to:
- 2 lilky
- 5 vajíček
- 1 dl vína
- 1 sklenička mouky
- sůl
- česnek
- citrónová šťáva
Lilek omyjeme, usušíme a nakrájíme na řízečky. My je krájíme podélně, řízečky jsou delší a větší. Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme na drobno nakrájený česnek, šťávu z půlky citronu, víno, mouku a trochu soli a pořádně metličkou rozmícháme. Lilek obalujeme v těstíčku a smažíme na mírném ohni na olivovém oleji.
Jako přílohu jsme zvolili brambory polité rozpuštěným máslem a talíř jsme obložili nakrájenými rajčaty.
Řeknu vám, je to ňamka!
—————