Lilkové řízečky

02.01.2011 16:08

Po svátcích jsme byli tak přejezení, že jsme se rozhodli pro odlehčující oběd (a výborný!). Měli jsme na to:

  • 2 lilky
  • 5 vajíček
  • 1 dl vína
  • 1 sklenička mouky
  • sůl
  • česnek
  • citrónová šťáva

Lilek omyjeme, usušíme a nakrájíme na řízečky. My je krájíme podélně, řízečky jsou delší a větší. Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme na drobno nakrájený česnek, šťávu z půlky citronu, víno, mouku a trochu soli a pořádně metličkou rozmícháme. Lilek obalujeme v těstíčku a smažíme na mírném ohni na olivovém oleji.

Jako přílohu jsme zvolili brambory polité rozpuštěným máslem a talíř jsme obložili nakrájenými rajčaty.

Řeknu vám, je to ňamka!

 

—————

Zpět