Krémová polévka z tykve (nebo dýně)

07.11.2012 21:55

Připravíme si:

  • tykev (dýně)
  • máslo
  • cibuli
  • 3-4 brambory
  • polévkové koření
  • trochu brokolice (na obrázku je bez brokolice, ale s brokolicí je lepší)

Postup:

Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou tykev (nebo dýni), polévkové koření dle chuti a podlijeme vodou (případně zeleninovým vývarem, je-li po ruce). Dusíme pod pokličkou 15-20 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané brambory a na drobno nakrájenou brokolici (můžete přidat jakoukoliv zeleninu). Povaříme, až brambory změknou a můžeme podávat :-)

Polévka je vitamínová a minerální bomba - výborný životabudič právě pro podzimní dny. Její sytě žlutá (až do oranžova) barva zvedá náladu a chuťově je opravdu vynikající. Určitě vyzkoušejte tuto velmi jednoduchou a nenáročnou, ale zato výživnou polévku :-)

Dobrou chuť :-)

 

—————

Zpět