Hrušky s omáčkou
09.09.2010 11:20Připravte si:
- 300 ml šťávy z bílých hroznů
- 6 hrušek, oloupaných, bez jádřinců, rozkrojených
- 280 g tofu
- 3 lžíce hnědého rýžového sirupu
- 2 lžíce ořechového másla
- 1 lžička karobového prášku (připomíná svou chutí oslazené kakao a používá se často jako náhrada čokolády)
- 1 lžička kávové náhražky
- 2 lžíce nerafinovaného slunečnicového oleje
Dvě třetiny hroznové šťávy přivedeme k varu, přidáme hrušky, přikryjeme a mírně dusíme asi 8 minut, až se tekutina odpaří. Hrušky rozdělíme do čtyř misek. Zbývající šťávu a další suroviny smícháme a rozmixujeme na krémovou omáčku. Polijeme hrušky v miskách a podáváme.
Výborná přesnídávka anebo snídaně :-)
—————