Hrušky s omáčkou

09.09.2010 11:20

Připravte si:

  • 300 ml šťávy z bílých hroznů
  • 6 hrušek, oloupaných, bez jádřinců, rozkrojených
  • 280 g tofu
  • 3 lžíce hnědého rýžového sirupu
  • 2 lžíce ořechového másla
  • 1 lžička karobového prášku (připomíná svou chutí oslazené kakao a používá se často jako náhrada čokolády)
  • 1 lžička kávové náhražky
  • 2 lžíce nerafinovaného slunečnicového oleje

Dvě třetiny hroznové šťávy přivedeme k varu, přidáme hrušky, přikryjeme a mírně dusíme asi 8 minut, až se tekutina odpaří. Hrušky rozdělíme do čtyř misek. Zbývající šťávu a další suroviny smícháme a rozmixujeme na krémovou omáčku. Polijeme hrušky v miskách a podáváme.

Výborná přesnídávka anebo snídaně :-)

Význam hrušek pro naše zdraví.

—————

Zpět