Báječný jarní salát ze zelí - pročištěte své tělo
23.03.2010 21:56
Salát z kysaného zelí:
Co potřebujete:
sáček červeného (může být i kysaného) zelí, 1-2 jablka, 1 lžíce olivového oleje, nejlépe lisovaného za studena, rozinky, citronová šťáva
Postup:
Červené zelí vymačkáme, vložíme do misky, přidáme nadrobno nakrájené jablko, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a vsypeme hrst rozinek. Zamícháme a podáváme.
Pokud máte kysané červené zelí, můžete jej před použitím propláchnout a nepřidávejte citronovou šťávu.
Salát připravíte i z bílého zelí, ovšem počítejte s tím, že bude mnohem kyselejší (opět v tom případě nedávejte citronovou šťávu).
Proč je tento salát tak dobrý a prospěšný a kdy pomáhá ze zdravotního hlediska, zvláště proti jakým zdravotním neduhům, se dozvíte v poradně.
Přejeme dobrou chuť :-)
—————