Zapečená růžičková kapusta - léčivé povzbuzení
13.05.2010 09:36Pro 2 osoby je třeba si připravit 500 g růžičkové kapusty, 20 g másla, 50 g strouhaného parmezánu, sůl a pepř.
Růžičky kapusty zespodu lehce nakrojíme do kříže, aby se vařily kratší dobu a rovnoměrně. Vaříme krátce, 10 - 15 minut, na páře s malým množstvím vody. Pak ji osolíme a opepříme, naskládáme do malé, máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme při 180 stupních Celsia.
Věděli jste, že růžičková kapusta
- pomáhá proti únavě a ztrátě motivace
- podporuje duševní svěžest a schopnost soustředění
- aktivuje krvetvorbu a tím zásobování buněk kyslíkem
- podporuje růst buněk, přispívá k pevnosti vyzivových tkání
- přináší vlasům lesk a kůži pružnost
- zlepšuje náladu
- odvodňuje a pomáhá při hubnutí
- zbavuje střeva odpadních látek a odstraňuje zácpu
- zvyšuje vitalitu a dodává životní sílu
- posiluje imunitní systém...?
Více se dozvíte v poradně :-)
—————