Zapečená růžičková kapusta - léčivé povzbuzení

13.05.2010 09:36

Pro 2 osoby je třeba si připravit 500 g růžičkové kapusty, 20 g másla, 50 g strouhaného parmezánu, sůl a pepř.

Růžičky kapusty zespodu lehce nakrojíme do kříže, aby se vařily kratší dobu a rovnoměrně. Vaříme krátce, 10 - 15 minut, na páře s malým množstvím vody. Pak ji osolíme a opepříme, naskládáme do malé, máslem vymazané formy, posypeme parmezánem a krátce zapečeme při 180 stupních Celsia.

Věděli jste, že růžičková kapusta

  • pomáhá proti únavě a ztrátě motivace
  • podporuje duševní svěžest a schopnost soustředění
  • aktivuje krvetvorbu a tím zásobování buněk kyslíkem
  • podporuje růst buněk, přispívá k pevnosti vyzivových tkání
  • přináší vlasům lesk a kůži pružnost
  • zlepšuje náladu
  • odvodňuje a pomáhá při hubnutí
  • zbavuje střeva odpadních látek a odstraňuje zácpu
  • zvyšuje vitalitu a dodává životní sílu
  • posiluje imunitní systém...?

Více se dozvíte v poradně :-)

—————

Zpět