Salát s granátovým jablkem

08.03.2012 08:12


ingredience
10 lístků hlávkového salátu
150 g sýra ricotta
2 ks větších rajčat
1 hrst nasekané pažitky
2 ks naťové cibulky
1 ks granátového jablka
3 lžíce nasekaných piniových oříšků - nebo jiných oříšků


Na přeliv
1 lžíce hnědého cukru
4 lžíce červeného octa balsamico
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 špetky mořské soli


Postup přípravy
Na talíř rozložte rajčata nakrájená na plátky, přidejte natrhané listy salátu, posypte pažitkou, nakrájenou naťovou cibulkou, jadérky z granátového jablka, oříšky a kousky sýra ricotta.
Ocet balsamico našlehejte s cukrem, solí a olejem. Salát přelijte a podávejte.

—————

Zpět