Ryba v parním hrnci
24.04.2011 21:02Už jste vyzkoušeli vaření v páře? Je to lahůdka! To vás ujišťuji! Vaření v páře je v podstatě nejlepší technologie přípravy pokrmů. V jídle zůstávají živiny - hlavně vitamíny, pokrm zůstává stejný, nemění tvar ani barvu... a navíc, pro ty z vás, kteří musejí z jakéhokoliv důvodu omezit tuky (třeba při problémech se žlučníkem, diabetici), je to naprosto dietní a snadná příprava bez použití tuku. Takže jdeme na nákup:
- zmražené filety (jakékoliv, jakákoliv jiná ryba)
- zmražená zelenina (není-li čerstvá) dle vlastní chuti a výběru
- máslo
- brambory
- koření na ryby
A pustíme se do vaření:
Máte-li k dispozici parní hrnec, pak stačí ingredience naskládat (rybu je vhodné předem rozmrazit a posypat kořením) a nechat vše vařit v páře. Není-li parní hrnec, dá se to připravit v mikrovlnné troubě. Sice to už není ono, ale pořád to jde. Jen je třeba vařit po kouskách a dohlédnout na to, aby se vše vařilo v páře i v té mikrovlnce (takže je třeba mít nádobíčko do mikrovlnky - plastové napařovací sady). A není-li ani to, knedlíky určitě máte kde napařovat, takže opět stejným způsobem můžete připravit i tenhle oběd (nebo večeři). Máslo rozpustíme v malém kastrůlku. Uvařenou rybu, brambory (mimochodem vařené v páře jsou super, mňam) a zeleninu naaranžujeme na talíř, pokapeme rozpuštěným máslem a pak už jen popřejeme dobrou chuť! A věřte, pochutnáte si!!!
—————