Osvěžující ovocný salát s medem

08.03.2012 08:11

 ( 3 porce)

Připravíme si:
½ žlutého melounu
1-2 lžíce medu
1 mango
1 limetka
1 granátové jablko
1 banán

Postup:
Žlutý meloun očistíme, podélně rozkrojíme na poloviny a jadérka vydlabeme. Kůru oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky ve velikosti sousta. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka a pecky zbavené oloupané mango nakrájíme na kostky.
Nakrájené ovoce vložíme do mísy a na ně vymačkáme šťávu z rozpůleného granátového jablka. V salátu můžeme podle obliby nechat i několik červených jadérek. Vše zalijeme šťávou z limetky, kterou jsme promíchali s medem. Takto připravený salát zakryjeme a necháme v chladu asi 20 minut odležet.
Ovocný salát můžeme podávat jako svačinu, zejména v letním období, ale určitě bude i vítaným dezertem po náročném slavnostním obědě.

—————

Zpět