Můj čaj a relaxace

20.05.2010 09:25

 

...čaj je čichovým zážitkem, jeho aroma může být čisté a štiplavé, sladké a měkké. Všechny složky jeho nádherné vůně nás mohou zavanout na místa většího klidu a míru. Různé druhy zeleného čaje z různých oblastí mají nejen odlišnou chuť a vůni, ale i zbarvení. Čaj je zátiším v šálku. Čaj je doslova a do písmene lékem či terapií v šálku, která nás učí třídit podstatné od nepodstatného, tříbit si myšlenky, dospívat k řešení. Čaj, to je dovolení relaxovat, žít v přítomném okamžiku, být sami sebou. Čaj je našim nejdůvěrnějším přítelem. Abychom skutečně dokázali ocenit přednosti čaje, měli bychom se k němu v klidu posadit a hluboce se zamyslet. Během několika minut se naše mysl rozjasní a lépe si uvědomíme, co vlastně od života čekáme. Jen my, naše myšlenky a kouzelná miska čaje. Pití čaje vyžaduje čas. Obětujete-li čaji trochu času, odmění vás nade všechna očekávání. Můžete se v čaji ztratit. Můžete se v čaji znovu nalézt. Čaj může změnit váš život.

 

Můj drahý příteli, moje drahá přítelkyně,

uvař si šálek kvalitního a dobrého čaje (třeba zeleného, anebo si můžeš zakoupit výborný čaj přímo u mne), vezmi šálek do dlaní, pohodlně se usaď do křesla a vzpomeň si na tyto řádky:

Můj drahý příteli, má drahá přítelkyně. Držíš ve svých dlaních šálek čaje a věř, že tento čaj není obyčejný. Nejprve se zhluboka nadechni a nasaj jeho vůni. Příjemně tě naladí. Pij ho malými doušky a rozvážně. V prvním doušku nalezneš lásku, která je schovaná hluboko v Tvém srdci a skrz tuto lásku konej všechny své věci. Druhým douškem poznáš sladkou chuť čaje, aby každé slovo, které splyne ze Tvých rtů, druhého pohladilo na duši. Třetí doušek  tohoto nápoje rozsvítí světýlko radosti ve Tvých očích, a Ty svým pohledem budeš každému předávat kousek svého štěstí. Můj drahý příteli, moje drahá přítelkyně, přijmi tento dar a třemi pomyslnými doušky naplň své nitro láskou, pokorou a štěstím. A nechť každé pití čaje Ti připomene tato slova a stane se pro Tebe příjemnou relaxací...díky níž se na chvíli zastavíš a přijmeš pohlazení na duši od tohoto daru, který Ti nabízí příroda sama...a já též...

 

 

 

—————

Zpět