Brokolicové řezy pro dodání sil.

23.04.2010 09:06

 

Tento recept si zaručeně oblíbí i ti nejvybíravější jedlíci, kteří jinak brokolici moc nemusí…

Brokolicová omeleta

Co budeme potřebovat?

         1 lžíce extra panenského olivového oleje

          ½ šálku nasekané cibule

          3 velké vaječné bílky

          1 velké vejce

          1 šálek odtučněného mléka

          ½ lžičky česnekové soli

          ½ lžičky drceného česneku

          ¼ lžičky černého pepře

          500 g rozmražené a scezené brokolice

          ½ šálku celozrnné strouhanky

          ¾ šálku nastrouhaného nízkotučného čedaru 

A jak na to?

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na oleji osmahneme cibuli a česnek doměkka a odložíme stranou. Ve větší míse smícháme vaječné bílky, vejce, mléko, sůl a pepř. Do této směsi vmícháme brokolici, strouhanku a osmahnutou cibuli s česnekem a důkladně promícháme. Pak přidáme ½ šálku čedaru a opět dobře promícháme. Opatrně přelijeme směs na menší zapékací mísu. Posypeme zbylým sýrem a pečeme asi hodinu, dokud nůž zapíchnutý do středu nevytáhneme čistý. Necháme 5 až 10 minut vychladnout a pak krájíme na proužky široké 2,5 cm a můžeme podávat.

Mňam!

 

—————

Zpět