Brokolicové řezy pro dodání sil.
23.04.2010 09:06
Tento recept si zaručeně oblíbí i ti nejvybíravější jedlíci, kteří jinak brokolici moc nemusí…
Brokolicová omeleta
Co budeme potřebovat?
• 1 lžíce extra panenského olivového oleje
• ½ šálku nasekané cibule
• 3 velké vaječné bílky
• 1 velké vejce
• 1 šálek odtučněného mléka
• ½ lžičky česnekové soli
• ½ lžičky drceného česneku
• ¼ lžičky černého pepře
• 500 g rozmražené a scezené brokolice
• ½ šálku celozrnné strouhanky
• ¾ šálku nastrouhaného nízkotučného čedaru
A jak na to?
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Na oleji osmahneme cibuli a česnek doměkka a odložíme stranou. Ve větší míse smícháme vaječné bílky, vejce, mléko, sůl a pepř. Do této směsi vmícháme brokolici, strouhanku a osmahnutou cibuli s česnekem a důkladně promícháme. Pak přidáme ½ šálku čedaru a opět dobře promícháme. Opatrně přelijeme směs na menší zapékací mísu. Posypeme zbylým sýrem a pečeme asi hodinu, dokud nůž zapíchnutý do středu nevytáhneme čistý. Necháme 5 až 10 minut vychladnout a pak krájíme na proužky široké 2,5 cm a můžeme podávat.
Mňam!
—————